Stärkt immunförsvar

Adileum

Förläng sommarens välmående med stärkt immunförsvar.

Du som njöt av det fina vädret och kunde varva ner rejält i somras har mycket till godo nu under hösten och vintern. Ditt immunförsvar har nämligen byggts upp så att du står emot förkylningar och infektioner bättre. Det är faktiskt så att du har ett bättre skydd mot sjukdomar över huvud taget tack vare ett immunförsvar på topp.

Men när solljuset mer och mer blir en bristvara är det viktigt att fortsätta komma ut i dagsljuset och röra på sig. En kort stund varje dag, och immunförsvaret tackar dig direkt. Du mår bättre, blir mindre stressad och trivs helt enkelt med tillvaron.

Fast egentligen är det lite mer komplicerat. Immunförsvaret är nämligen beroende av vad vi stoppar i oss. Fel mat kan sabba immunförsvaret, medan rätt mat, alltså sådant som innehåller gott om antioxidanter, till exempel broccoli och blåbär är kalas för ett starkt immunförsvar. Inga nyheter precis, men ofta svårt att göra till en god vana. Hur kul är det med broccoli varje dag, speciellt om man har en tendens att bli gasig av den? Kanske lättare då med en daglig smoothie på blåbär eller varför inte tranbär som också är rika på antioxidanter.

Är det så enkelt?

Ja, grunden är i alla fall lagd. Men ändå räcker det kanske inte, och det är då kosttillskott kan ge ditt immunförsvar den ultimata kicken. Det är bara det att det är skillnad på kosttillskott och kosttillskott. I tränings- och gymvärlden betyder kosttillskott ofta muskelbyggande och prestationshöjande preparat. De har inte så mycket med immunförsvar att göra. Sedan finns det kosttillskott som är proppade med vitaminer och mineraler. Problemet med dem är att bara en mindre del kan tas upp av kroppen.

Men det är ont om kosttillskott som specifikt riktar in sig på det viktiga immunförsvaret. Sedan ett par år finns Adileum, baserat på bara naturliga mikrokulturer (nyttiga bakterier) som magen tycker om och behöver för att på bästa sätt tillgodogöra sig näringsämnena i maten. De nyttiga bakterierna försvarar kroppen mot kemikalier och tillsatsmedel som inte känns igen så att de inte får fäste och orsakar obehag eller störningar i immunförsvaret. Vårt välbefinnande är alltså oerhört beroende av hur vår mage mår, och det är då Adileum kan göra skillnad.

Anneli Melander

Kostrådgivare

 

Beställ nu